contador de visitas gratis AMICS UAB-La Càtedra INSPIRA-UAB estrena un programa de podcast per formar i informar sobre la COVID-19 en l'àrea respiratòria

La Càtedra INSPIRA-UAB estrena un programa de podcast per formar i informar sobre la COVID-19 en l'àrea respiratòria

Mitjançant diversos enregistraments en format podcast, professionals sanitaris experts de diferents especialitats i de reconegut prestigi se centren en aspectes concrets de la COVID-19 en l'àrea de respiratori.

Taxonomia i característiques dels coronavirus i de la SARS-CoV-2 és el títol del primer programa de la sèrie de podcast que acaba d'estrenar la Càtedra INSPIRA-UAB, adscrita al Departament de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. A través de diferents gravacions efectuades per professionals sanitaris experts de diferents especialitats i de reconegut prestigi, aquest projecte docent pretén formar i informar de forma ràpida i àgil sobre aspectes concrets de la COVID-19 en l'àrea de respiratori. Els podcast estan disponibles a la pàgina web de Smallairways.

El programa va dirigit a Pneumologia, Medicina Interna, Urgències, Reumatologia Infeccioses, Infermeria, Atenció Primària i Al·lergologia. El Dr Vicente Plaza Moral, director de la Càtedra INSPIRA-UAB, professor de Departament de Medicina de la UAB i director de el Servei de Pneumologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, ​​coordina cada un d'aquests programes al costat de dos col·laboradors: el Dr. Enrique Mascarós Balaguer, del Consultori Auxiliar Arquitecte Tolsá de València i el Dr. Javier Domínguez Ortega, de l'Hospital Universitario La Paz de Madrid.

"És el moment d'emfatitzar la importància dels coneixements adquirits amb eines de formació continuada perquè així podrem dur a terme el maneig holístic que requereix el pacient amb COVID-19. Encara estem en el procés d'aprenentatge de les seves manifestacions sobre diferents òrgans i sistemes, així com de les seves possibles repercussions a llarg termini, però el que sí hem comprovat els metges especialistes és la rellevància de fer un esforç en l'actualització i investigació sobre les manifestacions respiratòries de la COVID-19", explica el Dr. Vicente Plaza.

Per la seva banda, Giuseppe Chiericatti, director general de Chiesi España, comenta: “Aquest programa és una més de les diverses accions que estem realitzant per donar suport als professionals sanitaris per tal de facilitar-los recursos que permetin un millor maneig en l'àrea respiratòria respecte la delicada situació que viuen amb la Covid-19”. A més, afegeix “durant aquesta pandèmia, una de les principals àrees on des Chiesi estem enfocant més esforços, és proporcionar recursos als professionals sanitaris per facilitar-los la seva tasca i ajudar-los a mantenir el focus en el més important ara, els pacients, i frenar la pandèmia”.

Llegeix la notícia sencera a la sala de premsa de la UAB.